واکسن کرونا نمی‌تواند جلوی موج دوم ویروس را بگیرد 

مقام ارشد پزشکی بریتانیا هشدار داد امید ساخت واکسن نباید مانع اقدامات بهداشتی پیشگیرانه شود

 یک بار تزریق واکسن برای ایمنی در برابر ویروس کرونا کافی نیست-Vincenzo PINTO / AFP

معاون مسئول ارشد امور بهداشت و سلامت در بریتانیا هشدار داد که امیدها از آمدن واکسن کووید۱۹ آنقدر دیر پیدا شده که نمی‌تواند جلوی موج دوم ویروس کرونا را بگیرد. 

جاناتان ون-تم که در کنار بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا درباره اعلام تولید واکسن از سوی شرکت فایزر هشدار داده‌ است در یک کنفرانس خبری گفت:‌ «گمان نمی‌کنم که واکسن تغییر زیادی در موجی که الان در آن هستیم ایجاد کند.» 

پس از آن که شرکت فایزر اعلام کردکه داده‌های موجود حاکی از تاثیر ۹۰ درصدی واکسن است، پرفسور ون-تم گفت «امیدوار»‌ است که واکسن بتواند تا زمان کریسمس در دسترس باشد. 

او همچنین گفت که داده‌های مربوط به بی‌خطر بودن واکسن- که «از خود واکسن مهم‌تر هستند»، باید «ظرف چند روز آینده » در دسترس قرار گیرد.  

اما او در کنفرانس خبری همچنین گفت:‌ «امیدوارم که واکسن بتواند جلوی موج‌های آینده را بگیرد، اما در مورد موج فعلی باید تا آخر با آن مبارزه کنیم.»‌ او افزود: «ما شاهد فروکش بوده‌ایم، ولی الان تابستان نیست.» 

در کنار او، نخست‌وزیر نیز با این امر موافق است:‌ «هنوز و قبل از آن که بتوانیم درباره تاثیر واکسن مطمئن شویم، موانع زیادی باقی است که باید بر آنها غلبه کنیم.» 

او افزود: «نمی‌خواهم مردم فکر کنند که تولید این واکسن امروز به معنای یک دستاورد عظیم یا امری اجباری است، و یا موفقیت است.» 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اظهارات آنان این نگرانی را ایجاد می‌کند که در پی  شعف ناشی از تولید واکسن ممکن است قرنطینه تعیین شده تا دوم دسامبر، و حتی تمهیدات بنیادین بهداشتی برای استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، تضعیف شوند. 

نخست‌وزیر در توجیه سخنان خود از یک تشبیه استفاده کرد و گفت «شیپور سواره نظام دانشمندان از دوردست و از پشت تپه‌ها به گوش می‌رسد.» 

او گفت:‌ «می‌توانم به شما بگویم که امشب  صفیر این شیپور بلندتر است، اما هنوز راه درازی مانده، و ما مطلقا نمی‌توانیم به این خبر به عنوان یک راه‌حل نگاه کنیم.»

نخست‌وزیر بریتانیا گفت:‌ «بزرگترین اشتباهی که می‌توانیم اکنون مرتکب شویم در یک لحظه مهم، عزم خود را از دست بدهیم.» 

آقای جانسون گفت که بریتانیا «در صف بین‌المللی برای دریافت واکسن»  ۴۰ میلیون دوز از واکسن کووید۱۹ را به شرکت فایزر سفارش داده است، و ۱۰ میلیون دوز تا پایان سال ۲۰۲۰ آماده خواهد بود. 

پرفسور ون-تم تاکید کرد که افراد باید دو دوز از هر واکسنی را ، با حدود سه یا چهار هفته فاصله- بزنند، و دو هفته دیگر صبر کنند تا اثر کند. 

او گفت:‌ «ممکن است فرد گمان کند که بعد از واکسن اولیه یک مصونیت تقریبی ایجاد شده، ولی فضای امن موقعی ایجاد می‌شود که دو دوز واکسن تزریق شده و دست‌کم ۱۴ روز برای اثر کردنش، زمان بدهند.» 

«این مدت زمانی است که برای مصونیت در مقابل ویروس، به آن نیاز دارید.» 

آقای جانسون یک بار دیگر، پیش از جلسه‌ای که قرار است در اواخر هفته جاری برای توافق مشترک با اسکاتلند، ویلز، و ایرلند شمالی برگزار شود، به افرادی اشاره کرد که می‌توانند باعث شوند کریسمس به شکل عادی برگزار شود. 

اما تاکید کرد که چنین امری بستگی دارد به پیروی از مقررات قرنطینه‌ که هفته گذشته اعمال شد. او تاکید کرد: «این مقررات در تاریخ دوم دسامبر منقضی می‌شود.» 

 

© The Independent

بیشتر از جهان